-A +A

Detective verschil in aanpak met politie

Printervriendelijke versiePrintervriendelijke versieVerstuur naar een vriendVerstuur naar een vriend

  

PRIVE-DETECTIVES

POLITIE
Handelinggericht
Het opsporen, vaststellen en registreren van handelingen die een innbreuk uitmaken op de vermeende rechten en belangen van de opdrachtgever.
Misdrijfgericht
Het detecteren, vaststellen en registreren van handelingen die het voorwerp uitmaken van een strafrechterlijke inbreuk.
Persoonsgericht
Het identificeren en/of detecteren van personen alsook het vastleggen van de verantwoordelijkheid van individuen bij wettelijke, contractuele of andere inbreuken die de (vermeende) rechten en belangen van de opdrachtgever schaden.
Het opsporen van een individu of het determineren van de verantwoordelijkheid van een persoon in het kader van bepaalde feiten of gebeurtenissen op vraag van de opdrachtgever.
Dadergericht
Het opsporen en eventueel arresteren van een persoon die verdacht wordt van misdrijven.
 
Organisatiegericht
Het omschrijven van een criminele organisatie, het analyseren van de verhoudingen tussen de onderscheiden leden en het bepalen van hun verantwoordelijkheden in het kader van een misdrijf.
Zaakgericht
Het opsporen van bepaalde zaken op verzoek van de opdrachtgever. Dit kan handelen om voorwerpen voortkomend uit een misdrijf doch kan ook betrekking hebben op andere aspecten zoals contracten of zakelijke overeenkomsten.
Buitgericht
Het determineren, opsporen en enventueel in beslag nemen van de goederen die uit het misdrijf zijn voortgekomen en de vermogensvoordelen die ermee gegenereerd werden.

 
Slachtoffergericht
Aandacht voor de positie van het slachtoffer tijdens het onderzoek. Identificatie van slachtoffers, medewerking verlenen aan herstel en aan dader-slachtoffer bemiddeling, bijdragen tot een professionele bejegening van het slachtoffer (doorverwijzing, adequate informering)
Gerelateerd
Aangemaakt op: za, 03/12/2011 - 13:02
Laatst aangepast op: za, 03/12/2011 - 13:08

Hebt u nog een vraag?

Hebt u nog een vraag in dit verband, klik dan hier om uw vraag aan ons te stellen, of meteen een afspraak te maken voor een consultatie.

Aanvulling

Heeft u een suggestie, aanvulling of voorstel tot correctie met betrekking tot deze pagina? Gebruik dit adres om het te melden.