-A +A

Een betekening van een uittreksel van een vonnis is geen geldige betekening.

Printervriendelijke versiePrintervriendelijke versieVerstuur naar een vriendVerstuur naar een vriend

Een betekening van een uittreksel van een vonnis is geen geldige betekening.

De betekening zoals omschreven in artikel 32, 1ste Ger.W. is de afgifte, het weze bij deurwaardersexploot door één van de in artikel 645 Wetboek strafvordering bedoelde personen, van een eensluidend en derhalve integraal afschrift van de betekende beslissing.

Wanneer de betekening geschiedt middels een uittreksel en niet met de volledige titel, geldt een en ander niet als een geldige betekening en begint de termijn om hoger beroep in te stellen niet in te gaan, zeker niet in die zaken waarbij de termijn om hoger beroep in te stellen, begint te lopen vanaf de betekening.

Een en ander is ondermeer van bijzonder belang bij een verstekvonnis. De termijn om hoger beroep in te stellen dan wel verzet tegen een verstekvonnis gaat niet in zonder regelmatige betekening van de beslissing.

Dus ook hier geldt dat onder betekening dient verstaan te worden de afgifte, bij deurwaarderexploot of door één van de in artikel 645 wetboek strafvordering genoemde personen van een eensluidend en bijgevolg integraal afschrift van de getekende beslissing.

Rechtspraak: Hof van Cassatie, 2de Kamer, 06.07.2012, AR p12.0671F, rechtskundig weekblad, 2013-2014, pagina 418.

 

Commentaar: 


Gerelateerd
0
Aangemaakt op: za, 07/12/2013 - 05:04
Laatst aangepast op: vr, 05/01/2018 - 11:29

Hebt u nog een vraag?

Hebt u nog een vraag in dit verband, klik dan hier om uw vraag aan ons te stellen, of meteen een afspraak te maken voor een consultatie.

Aanvulling

Heeft u een suggestie, aanvulling of voorstel tot correctie met betrekking tot deze pagina? Gebruik dit adres om het te melden.