-A +A

Dading met een werknemer tijdens tewerkstelling

Printervriendelijke versiePrintervriendelijke versieVerstuur naar een vriendVerstuur naar een vriend

In theorie kunnen werkgever en werknemer over elk geschil een dading afsluiten.

Een dading is een overeenkomst waarbij een actueel of toekomstig geschil wordt voorkomen of beëindigd.

In het burgerlijke recht wordt algemeen aanvaard dat de partijen verondersteld worden om vrij en zonder dwang te handelen.
In het arbeidsrecht daarentegen wordt een veronderstelde dwang vaak niet uitgesloten wanneer er een arbeidsrelatie bestaat en waarbij aldus de werkgever in een sterkere gezagpositie staat ten aanzien van de werknemer.

In deze gevallen is het voor een werknemer vrij eenvoudig om de dwang in te roepen voor de Arbeidsrechtbank gelet op de gezagsrelatie tussen werkgever en werknemer.

Deze situatie verandert evenwel totaal wanneer de relatie tussen werkgever en werknemer verbroken wordt en er aldus een totale vrijheid ontstaat om dadingen af te sluiten, te meer omdat de rechten alsdan tussen partijen gekend zijn en er geen verdere dwang tussen werkgever en werknemer kan worden uitgeoefend.
Essentieel aan een dading is verder dat er wederzijdse toegevingen worden gedaan.

Vaak wordt daarom stereotiep in overeenkomsten van dadingen gesteld dat partijen wederzijdse toegevingen hebben gedaan.
Wel nu in arbeidsovereenkomsten is dit vaak onvoldoende en zullen de toegevingen in concreto dienen aangetoond te worden.

Zowel werkgever als werknemer zullen hierbij rekening willen houden bij de opstelling van een dadingsovereenkomst.
Modellen van dadingsovereenkomsten zoals deze tot stand komen tussen werkgever en werknemer, kunnen op aanvraag bekomen worden op ons kantoor waarbij evenwel benadrukt wordt dat zoiets vrij moeilijk kan door middel van modellen maar waarbij een en ander in concreto dient beoordeeld te worden.

 

Gerelateerd
0
Aangemaakt op: wo, 21/09/2011 - 22:36
Laatst aangepast op: zo, 07/01/2018 - 11:31

Hebt u nog een vraag?

Hebt u nog een vraag in dit verband, klik dan hier om uw vraag aan ons te stellen, of meteen een afspraak te maken voor een consultatie.

Aanvulling

Heeft u een suggestie, aanvulling of voorstel tot correctie met betrekking tot deze pagina? Gebruik dit adres om het te melden.