-A +A

DNA van de macht

Printervriendelijke versiePrintervriendelijke versieVerstuur naar een vriendVerstuur naar een vriend
Algemeen
Auteur: 
De Vadder Ivan
Uitgever: 
Van Haelewyck
ISBN nummer: 
9789056178154
Bibliotheek
In bibliotheek?: 
Dit item is beschikbaar in de bibliotheek van advocatenkantoor Elfri De Neve

Samenvatting door de uitgever:

In Het DNA van de macht grasduint Ivan De Vadder in het labyrint van de Belgische politiek. Waar ligt de werkelijke politieke macht in dit land, en hoe gaat het dan in zijn werk? Waar zit 'm het verschil tussen de uitgeschreven structuren, bijvoorbeeld in de grondwet, en de werkelijke processen, zoals die zich dagelijks afspelen in de Wetstraat. Hoe verloopt de taalstrijd, wie beslist wie er parlementslid wordt, is er nog een toekomst voor de kartels, en hoe sterk zijn de journalisten en politici met elkaar verstrengeld? Ivan De Vadder stelt zich die vragen tegen de achtergrond van de breuklijn tussen de paarse regering Verhofstadt en de nieuwe oranje-blauwe coalitie van Yves Leterme. Hij kruidt het geheel met anekdotes uit het dagelijkse leven van een politiek journalist.

Bestellink

Recensie door Bert Cornelis

Recensie Vlaamse vereniging van Journalisten

Over de auteur op Wikipedia

Ivan De Vadder Ifanclub

 

Aangemaakt op: do, 11/11/2010 - 22:26
Laatst aangepast op: do, 11/11/2010 - 22:28

Hebt u nog een vraag?

Hebt u nog een vraag in dit verband, klik dan hier om uw vraag aan ons te stellen, of meteen een afspraak te maken voor een consultatie.

Aanvulling

Heeft u een suggestie, aanvulling of voorstel tot correctie met betrekking tot deze pagina? Gebruik dit adres om het te melden.