-A +A

Coördinerende deskundige

Printervriendelijke versiePrintervriendelijke versieVerstuur naar een vriendVerstuur naar een vriend

Ingevolge de wet van 8 juni 2017 werd de coördinatie van het deskundigenonderzoek voorzien midsdels art. 964 gerechtelijk wetboek:

Uittreksel uit het gerechtelijk wetboek:

"Art. 964. Wanneer de rechter meerdere deskundigen aanstelt, kan hij een coördinerende deskundige aanstellen.
De coördinerende deskundige heeft als opdracht de werkzaamheden van de door de rechter aangestelde deskundigen te coördineren en te pogen alle partijen te verzoenen, overeenkomstig artikel 977.

De coördinerende deskundige bereidt in voorkomend geval de installatievergadering zoals voorzien in artikel 972 voor. Op die vergadering doet hij ook de nodige voorstellen voor het verder verloop van de werkzaamheden van de door de rechter aangestelde deskundigen en voor het pogen te verzoenen van alle partijen.

De coördinerende deskundige is onderworpen aan alle bepalingen van dit Wetboek die van toepassing zijn op de deskundigen."

Gerelateerd
0
Aangemaakt op: vr, 22/09/2017 - 09:54
Laatst aangepast op: vr, 22/09/2017 - 09:54

Hebt u nog een vraag?

Hebt u nog een vraag in dit verband, klik dan hier om uw vraag aan ons te stellen, of meteen een afspraak te maken voor een consultatie.

Aanvulling

Heeft u een suggestie, aanvulling of voorstel tot correctie met betrekking tot deze pagina? Gebruik dit adres om het te melden.