-A +A

beroep door tegenpartij nadat u een zaak gewonnen hebt

Printervriendelijke versiePrintervriendelijke versieVerstuur naar een vriendVerstuur naar een vriend

 

In burgerlijke zaken kan u na een eerste vonnis vernemen via een gerechtsbrief (een aangetekende brief toegezonden door de rechtbank) dat uw wederpartij beroep aantekent. In deze zending zal u het rekwest tot hoger beroep (of het verzoekschrift tot hoger beroep) vinden. Hierin worden de argumenten uiteengezet waarop de wederpartij zich beroept om de eerste beslissing aan te vechten. Normaal heeft uw advocaat een zelfde zending ontvangen. Toch is het aangewezen dat u onmiddellijk contact opneemt met uw advocaat ter bespreking van de door u in temen strategie in graad van beroep. U kan tegen dit beroep niet alleen verweer voeren en trachten het beroep te laten afwijzen ter bevestiging van het eerste voor u bv. gunstige vonnis, maar u kan ook incideteel beroep aantekenen.
In het verzoekschrift zal ook een datum vermeld staan waarop de zaak wordt ingeleid. De inleidingsdatum van een zaak is de datum waarop de zaak wordt aangevat. Principieel wordt op die dag nog niet gepleit. Wel kunnen er dan veelal reeds afspraken worden gemaakt over de conclusietermijnen, bijvoorbeeld door een procedurekalender af te spreken. Concreet betekent dit dat de partijen onder toezicht van de rechtbank afspraken maken tegen wanneer zij hun schriftelijke argumentatie zullen uitwisselen en deponeren op de rechtbank. In een aantal gevallen zal de rechtbank reeds een pleitdatum vastleggen. De partij die het beroep instelt wordt de appellant of eiser in beroep geheten. De partij tegen wie beroep wordt ingesteld, wordt de geïntimeerde (en niet de geïntimideerde) of verweerder in beroep geheten.
rechtsmiddelen

hoger beroep

devolutieve kracht van het hoger beroep

 

 

 

 

0
Aangemaakt op: za, 24/10/2009 - 22:13
Laatst aangepast op: vr, 15/01/2010 - 18:58

Hebt u nog een vraag?

Hebt u nog een vraag in dit verband, klik dan hier om uw vraag aan ons te stellen, of meteen een afspraak te maken voor een consultatie.

Aanvulling

Heeft u een suggestie, aanvulling of voorstel tot correctie met betrekking tot deze pagina? Gebruik dit adres om het te melden.