-A +A

Bailiff

Printervriendelijke versiePrintervriendelijke versieVerstuur naar een vriendVerstuur naar een vriend

Bailif is een Engels begrip naar common Law. Wanneer we gerechtsdeurwaarder naar het Engels dienen te vertalen gebruiken we het woord bailif die onder de Common Law de bevoegdheden van Justitie heeft.

De bailif is de opzichter de toezichthouder die toeziet op de uitvoering van ofwel gerechtelijke beslissingen of private beslissingen, ze doet uitvoeren of uitvoert. Hij is een drager van een zekere graad van uitvoerende en rechterlijke macht.

Etymologie: van het Middel-Engels, Oud Frans, bail "custody, charge, office"; cf. bail, gebaseeerd op de adjectieve vorm baiulivus, van het of Latjin bajulus, uitvoerder, manager)

Soms wordt met de bailiff ook "the vogt, Vogt (Zwitsers) bedoeld of "Amtmann in Duitsland.

De ter Bailli (12° eeuw, Frans bailif, "officiële administratieve afgevaardigde") wasafgeleid van hde vols Latijnse term *bajulivus met betekenis "beheerder" Offocier en toezichthouder op een kasteel, kastelijn

 

Gerelateerd
0
Aangemaakt op: za, 06/08/2016 - 12:59
Laatst aangepast op: za, 06/08/2016 - 14:17

Hebt u nog een vraag?

Hebt u nog een vraag in dit verband, klik dan hier om uw vraag aan ons te stellen, of meteen een afspraak te maken voor een consultatie.

Aanvulling

Heeft u een suggestie, aanvulling of voorstel tot correctie met betrekking tot deze pagina? Gebruik dit adres om het te melden.