-A +A

advocaat incassokantoren

Printervriendelijke versiePrintervriendelijke versieVerstuur naar een vriendVerstuur naar een vriend
   

Incassokantoren zijn in de regel papieren tijgers. Zij beweren tot minnelijke invordering te willen overgaan, maar in praktijk worden zij belast met verloren gewaande vorderingen waaraan de schuldeiser geen kosten meer wil spenderen.

Een schuldeiser die het echt ernstig meent doet namelijk beroep op een advocaat. Let wel op, sommige incassokantoren laten gerechtsdeurwaarders brieven schrijven. Laat u niet misleiden, dit zijn brieven die verstuurd worden in het kader van een zogeheten minnelijke invordering van de schuld waarbij het briefhoofd van de gerechtsdeurwaarder enkel wordt gebruikt om indruk te maken. Een dergelijke brief is in tegenstelling tot een de brief beweert vaak geen voorbode van een gerechtelijke procedure, maar een ultieme uitdrukking van de hoop dat u zonder dwangmiddel zal betalen. En let wel op de verjaring van de schuld, gezien incassokantoren wel eens brieven durven schrijven voor oude schulden die reeds verjaard zijn. Het grootste gevaar hierbij is dat elke betaling of elke brief van u aan het incassokantoor aks erkenning van de schuld kan aanzien. zie
verjaring

In de regel bestaat hun zogeheten tussenkomst in niets meer dan regelrechte verontrusting. Weet dat u hiertegen kan optreden en ken uw rechten of doe ze gelden. We kunnen u hierbij helpen. En onthou vooral: miauwende katten vangen geen muizen.

voor meer info zie de hierna vermelde links of bel ons op voor een afspraak.

uw rechten tegenover incassokantoren:
Wet van 20 december 2002 betreffende de minnelijke invordering van schulden van de consument 

U krijgt een brief van een incassokantoor

Gerelateerd
0
Aangemaakt op: wo, 15/07/2009 - 15:16
Laatst aangepast op: vr, 22/01/2010 - 18:59

Hebt u nog een vraag?

Hebt u nog een vraag in dit verband, klik dan hier om uw vraag aan ons te stellen, of meteen een afspraak te maken voor een consultatie.

Aanvulling

Heeft u een suggestie, aanvulling of voorstel tot correctie met betrekking tot deze pagina? Gebruik dit adres om het te melden.