-A +A

Aanwerven van bedrijfsjurist of beroep op een advocaat

Printervriendelijke versiePrintervriendelijke versieVerstuur naar een vriendVerstuur naar een vriend
   

U wordt regelmatig geconfronteerd met juridische problemen en overweegt als middelgrote onderneming een bedrijfsjurist aan te nemen.

Advocaten en bedrijfsjuristen oefenen complementaire beroepen uit. Indien u een grote onderneming bent met een voortdurende nood aan juridisch advies en ondersteuning en/of met een omvangrijke portefeuille aan te beheren contracten, contractuele relaties of betwistingen is het beroep op een bedrijfsjurist nuttig.

In heel wat gevallen en voor heel wat bedrijven kan een advocatenkantoor, betere diensten verlenen.

Vooreerst heeft een bedrijfjurist geen voeling met de juridische dagdagelijkse rechtbankpraktijk. Hij of zij is niet vertrouwd met de gerechtelijke procedures en heeft zelden ervaring voor de rechtbanken. Doordat advocaten dagelijks conflicten beheren en ook daadwerkelijk voor de verdediging van cliënten instaan, kunnen zij rekenen op een ruime praktijkervaring waardoor zij pro-actief kunnen opreden bij hun adviesverlening.

Net zoals een bedrijfsjurist, heeft en advocatenkantoor het voordeel van beschikbaarheid, zelfs buiten de gewone kantooruren. Tegenover het voordeel dat de bedrijfsjurist kan bieden door zijn integratie in het bedrijf, staat het voordeel van de advocaat van zijn onafhankelijkheid en ervaring die de strikte muren van het bedrijf of de sector onderschrijft.

Meer en meer bedrijven richten zich terecht op hun core- business en besteden de taken die niet tot hun kerntaak behoren uit met oog op kwaliteitszorg en kostencontrole.

Tegenover de vaste kostprijs van de bedrijfsjuridische dienst met de hieraan verbonden vaste loonkosten, de sociale verzekeringskost, werkongeschiktheden, vakantieregeling en kosten van:

- lokalen
- informatica
- tijdschriften
- een zeer dure bibliotheek

biedt een advocatenkantoor diensten aan tegen beheersbare die volumegebonden, dossiergebonden en deels resultaatsgebonden zijn, middels vooraf gemaakte overeenkomsten.

Een bedrijfsjurist kan bovendien de onderneming niet in rechte vertegenwoordigen, waardoor hij in heel wat gevallen enkel een doorgeefluik wordt naar een advocaat en aldus een dubbele kost uitmaakt.

Heel wat advocaten bieden ook de zogeheten "huisadvocatuur" aan, waarbij zij meeleven en meedenken in uw besluitvorming met respect voor de geest en de bedrijfscultuur van uw onderneming. Uw huisadvocaat wordt aldus een vaste partner in uw commerciële, financiële en personeelsgebonden problemen.

Vaste afspreken met advocatenkantoren bieden ook het voordeel van de onmiddellijke opzegbaarheid zonder enige schadevergoeding of opzeggingstermijn.
 

Wat kunnen wij u bieden:
Een vast bedrijfsadvocaat, vertrouwd met de werking van uw onderneming en uw belangen behartigt tegen een vooraf afgesproken tarief. In functie van uw noden kan dit een vast maandelijks forfait zijn, een percentage, of een vooraf afgesproken uurtarief. En verder:

- Adviezen allerhande
- Bijstand in uw contractuele relaties opstelling van contracten
- Advies mbt de solvabiliteit van uw zakenpartners
- Bijstand, advies, tussenkomst en verdediging in betwistingen
- Bijstand, advies en tussenkomst in het internationaal handelsverkeer
- Bijstand, advies en tussenkomst mbt uw intellectuele rechten en bijhorende pleegvormen
-Bijstand, advies tussenkomst en advies in uw personeelsconflicten en sociale conflicten.
- Opvolging en realisatie van uw openstaande vorderingen en facturen waardoor uw liquiditeiten worden beschermd. Klik hier voor meer info
 

0
Aangemaakt op: wo, 15/07/2009 - 15:16
Laatst aangepast op: vr, 22/01/2010 - 18:57

Hebt u nog een vraag?

Hebt u nog een vraag in dit verband, klik dan hier om uw vraag aan ons te stellen, of meteen een afspraak te maken voor een consultatie.

Aanvulling

Heeft u een suggestie, aanvulling of voorstel tot correctie met betrekking tot deze pagina? Gebruik dit adres om het te melden.