-A +A

Aanvangstermijn van de opzeggingstermijn van bedienden

Printervriendelijke versiePrintervriendelijke versieVerstuur naar een vriendVerstuur naar een vriend

De opzeggingstermijn van een bediende vangt pas aan de eerste dag van de maand volgend op de maand waarin de opzeggingsbrief geacht wordt om ontvangen te zijn.

Een opzeggingsbrief dient gegeven te worden via een aangetekend schrijven ofwel via een gerechtsdeurwaarder.

Een aangetekend schrijven wordt geacht om ontvangen te zijn op de derde werkdag na de verzending. Bij de berekening van de derde werkdag telt ook de zaterdag mee. Enkel zon- en feestdagen worden niet meegerekend. Ook de dag van de verzending zelf wordt niet meegerekend.

Wanneer men aldus op het einde van de maand een bediende ontslag wil geven en wil vermijden dat dit ontslag, lees de opzeggingstermijn pas uitwerking heeft in de daaropvolgende maand, is het aangewezen om het ontslag niet te geven via een aangetekend schrijven maar wel middels de tussenkomst van een gerechtsdeurwaarder. In tegenstelling met een aangetekend schrijven heeft een opzegging gegeven door een gerechtsdeurwaarder onmiddellijke uitwerking.

 

Gerelateerd
0
Aangemaakt op: vr, 16/09/2011 - 16:42
Laatst aangepast op: vr, 16/09/2011 - 17:24

Hebt u nog een vraag?

Hebt u nog een vraag in dit verband, klik dan hier om uw vraag aan ons te stellen, of meteen een afspraak te maken voor een consultatie.

Aanvulling

Heeft u een suggestie, aanvulling of voorstel tot correctie met betrekking tot deze pagina? Gebruik dit adres om het te melden.