-A +A

aansprakelijkheidsvordering van vennoten tegen het bestuur van een vennootschap wegens waardevermindering van aandelen

Printervriendelijke versiePrintervriendelijke versieVerstuur naar een vriendVerstuur naar een vriend


• Deze vordering wegens waardevermindering van de aandelen kan ingesteld door de vennoten tegen het bestuur van een vennootschap zonder (volkomen) rechtspersoonlijkheid zoals VOF, Tijdelijke vennootschap of maatschap.

• Volgens de meerderheidstelling van de rechtspraak en de rechtsleer kan deze vordering wegens waardevermindering van de aandelen) niet ingesteld door de vennoten tegen het bestuur van een vennootschap met rechtspersoonlijkheid zoals VOF, Tijdelijke vennootschap of maatschap. Deze vordering zou volgens deze stelling enkel aan de vennootschap alleen toekomen. Voor afwijkende stelling en verdere toelichting, zie K. Grillet, Verantwoordelijkheid vennootschap en bestuurders, schadevergoeding voor individuele aandeelhouders wegens waardevermindering van aandelen in NJW 157, 146.


Gerelateerd
0
Aangemaakt op: wo, 15/07/2009 - 15:15
Laatst aangepast op: di, 06/05/2014 - 15:58

Hebt u nog een vraag?

Hebt u nog een vraag in dit verband, klik dan hier om uw vraag aan ons te stellen, of meteen een afspraak te maken voor een consultatie.

Aanvulling

Heeft u een suggestie, aanvulling of voorstel tot correctie met betrekking tot deze pagina? Gebruik dit adres om het te melden.