-A +A

aanmaning van een schuldeiser

Printervriendelijke versiePrintervriendelijke versieVerstuur naar een vriendVerstuur naar een vriend

een zoveelste aanmaning, ingebrekestelling, in mora stelling, laatste of allerlaatste verwittiging, rappel...
 

 

U zal als onvermogende karrenvrachten brieven en aanmaningen ontvangen.
Wellicht zal uw advocaat inmiddels aan uw verschillende schuldeisers een schrijven gestuurd hebben waaruit uw onvermogen blijkt. Dit schrijven zal wellicht verzien zijn van de nodige stavingstukken waaruit dit onvermogen blijkt, of zal uw schuldeisers de nuttige gegevens bezorgd hebben waardoor zij dit onvermogen kunnen verifiëren.
 
De verstandige schuldeiser zal zelden hierna nog tot procedure overgaan. Dit zou wellicht meer kosten dan opbrengsten opleveren. Hij weet dat men de spreekwoordelijke kei niet kan stropen. Vaak blijft de schuldeiser of zijn computer hierna toch nog voortdurend brieven schrijven.  U dient er niet op te antwoorden, noch te reageren. Het betreffen enkel inhoudsloze intimidaties met bedoeling u te verontrusten, door een computer opgesteld en verzonden.
Indien tegenpartij haar vordering wil uitvoeren, dient zij u eerst op te roepen of te dagvaarden voor de bevoegde rechter. In deze procedure kan uw advocaat  instaan voor een uitgebreid en krachtig verweer.
 
U weet reeds dat er niet kan uitgevoerd worden zonder vonnis.
Het is aan tegenpartij om in de procedure alle initiatieven te nemen.  Zelfs na vonnis kan u als onvermogende dit onvermogen blijven inroepen.
Veiligheidshalve stuurt u best alle brieven door naar uw advocaat die dan kan nazien of er iets moet gebeuren. U zelf dient zich geen zorgen te maken over dit soort brieven (lees intimidaties). U weet het overigens: miauwende katten vangen geen muizen.
Aangetekende brieven, brieven van deurwaarders en brieven van de rechtbank dient u onmiddellijk toe te zenden naar uw advocaat die zoals steeds zal instaan voor de correcte en stipte behartiging van uw belangen.
 
 

 

Stationsstraat 29
9700 Oudenaarde
voor afspraak 055/31.86.47
Fax. 055/31.14.03
Heeft u een concrete vraag in dit verband
klik dan hier
Gerelateerd
0
Aangemaakt op: ma, 30/11/2009 - 09:26
Laatst aangepast op: vr, 15/01/2010 - 18:59

Hebt u nog een vraag?

Hebt u nog een vraag in dit verband, klik dan hier om uw vraag aan ons te stellen, of meteen een afspraak te maken voor een consultatie.

Aanvulling

Heeft u een suggestie, aanvulling of voorstel tot correctie met betrekking tot deze pagina? Gebruik dit adres om het te melden.