-A +A

Roland Tack een rechtvaardige rechter

Printervriendelijke versiePrintervriendelijke versieVerstuur naar een vriendVerstuur naar een vriend

Roaldn Tack, geboren 1949, overleden 13 mei 2010

Roland Tack was slechts 60 jaar toen hij overleed als voorzitter van de rechtbank van eerste aanleg te Gent. Roland was onze confrater gedurende 20 jaar en kreeg zijn opleiding in het hoogstaande advocatenkantoor van Leo Martens. Daarna was hij vijftien jaar rechter, waarbij hij geprezen werd om zijn menselijkheid en inzicht in het recht. Beter dan wie ook wist hij de weegschaal van het recht in evenwicht te houden. In zijn correctionele carriëre stond de correctie en de nieuwe, weze het laatste kans centraal, eerder dan de blindeloze harde bestraffing. Hij toonde zich als een rechter met een hart, voor slachtoffer, dader en maatschappij. Hij verdient in onze geschiedenis de uitzonderlijke titel als rechtvaardige rechter. We zullen hem missen.

Sinds april 2007 was hij voorzitter van de rechtbank van eerste aanleg in Gent, nadat hij met glans de rol als persrechter vervulde. Hij was ook beheerder van het nieuwe gerechtsgebouw te Gent en voorzitter van de Disciplinaire Commissie voor Elitesporters van het Vlaams Dopingtribunaal.

Roland Tack studeerde rechten aan de Rijksuniversiteit Gent. 

zie Roland Tack in koppen Justitie:

Roland Tack in Koppen justitie (VRT) deel 1

 

 

Gerelateerd
0
Uw beoordeling Geen
Aangemaakt op: do, 13/05/2010 - 19:22
Laatst aangepast op: do, 13/05/2010 - 19:38

Hebt u nog een vraag?

Hebt u nog een vraag in dit verband, klik dan hier om uw vraag aan ons te stellen, of meteen een afspraak te maken voor een consultatie.

Aanvulling

Heeft u een suggestie, aanvulling of voorstel tot correctie met betrekking tot deze pagina? Gebruik dit adres om het te melden.